Methode: voor de markt geoptimaliseerde productfeed

Voorkom slapeloze nachten bij het geven van producten! Probeer je eens voor te stellen. U verkoopt al enige tijd producten op e-commerceplatforms. Post-order bestellingen komen de deur uit, maar er zijn er zeker meer te winnen. Met een beetje onderzoek is het gemakkelijk te zien dat het verkopen van producten via de markt een nieuw kanaal is in de marketingmix.

Of je je product nu aanbiedt op bol.com, Amazon.nl of een andere markt, je hebt er alleen een andere productfeed voor nodig. De meeste productfeeds van webwinkels bevatten al een grote hoeveelheid data die je eenvoudig kunt gebruiken om te promoten op bijvoorbeeld Google Shopping. Voor reclame gelden in dit opzicht minimale eisen. Wil je echter naar de markt, dan zal 9 van de 10 nieuwe producten moeten leveren. Waarom? Alle markten willen het bezoekers zo gemakkelijk mogelijk maken om uw product te vinden.

Om uw zoektocht zo gemakkelijk mogelijk te maken, bieden veel markten een groot aantal productfilters per productcategorie aan. En om precies te zijn, deze filters zorgen ervoor dat je een breed scala aan productfeeds moet aanleveren. Minimale volledige productfeeds werken meestal niet goed. Daarom biedt les 1 al het meest uitgebreide voer dat mogelijk is op de markt van uw keuze.
U hoeft natuurlijk niet helemaal tevreden te zijn met de markt en te beseffen dat uw productfeed helemaal niet goed wordt geladen. De verkopen vallen tegen en het volume is niet zoals verwacht. Wat als u een geoptimaliseerde productfeed zou kunnen bieden met een paar eenvoudige stappen om uw resultaten te verbeteren? Slaap je dus veel beter en kun je erop vertrouwen dat je laptop aan het einde van je werk dicht gaat? Ik wil je wat handige tips geven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *